Skip to content

Autokorjaamo – Ammattilaisten kohtaamispaikka

Mihin autonhuoltoala on menossa? Millä eväillä menestyy? Lue mielenkiintoinen kirjoitus aiheesta ja jatka keskustelua marraskuussa kollegoiden kanssa.

AUTONHUOLTO ON KASVUALA

Autonhuolto on ala, jolla on hyvät mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Marraskuussa Messukeskuksessa perusbusiness kohtaa uuden ja on aika päivittää tiedot ja kohdata kollegat.

Autonhuoltoalan kasvun perusta on autokannassa: vanheneva autokanta tulee pitää toimintakunnossa ja samaan aikaan tulee uutta teknologiaa, uusia huollon toimintamalleja sekä uutta markkinaa luovia palveluinnovaatioita. Työtä riittää, kun vain ymmärtää, että kasvu nojaa palveluihin. Auton omistajien oma osaaminen vähenee koko ajan, mikä nostaa palveluiden kysyntää.

Oikea palveluvalikoima on menestyksen avain
Korjaamot ja ketjut joutuvat tekemään valintoja – tarjotako kaikkeako kaikille vai pitäisikö sittenkin suuntautua kapeammin? Aika on otollinen jopa autonhuoltoalan ulkopuolelta tuleville uusille haastajille. Palkinto menee sille, jolla on paras markkinavainu. Menestyksen salaisuus on businessosaamisen lisäksi hyvissä hankintataidoissa. Hankinnassa kannattaa muistaa, että halvalla ei välttämättä saa hyvää. Oikeat palvelut auttavat erottumaan kilpailijoista.

HSEQ kuntoon
Uuden EU-lainsäädännön myötä kuka vaan ei enää pääse autoon käsiksi: palveluntarjoajan on muun muassa tunnistauduttava ja korjaamon perusasioiden kuten ict:n ja HSEQ:n on oltava kunnossa.
Teollisuudesta tuttu lyhenne HSEQ tarkoittaa terveyttä (health), turvallisuutta (safety), ympäristöä (environment) ja laatua (quality). Nämä ovat nyt myös autonhuollon työpaikkojen arkea määrittäviä ominaisuuksia. Uusia osaajia on helpompi houkutella ja vanhat pitää, kun HSEQ-asiat ovat kunnossa. Lopputuloksena on tyytyväisten ja osaavien työntekijöiden lisäksi tyytyväiset asiakkaat.

Verkkokauppa – Uhka vai mahdollisuus?
Verkkokauppa on hyvä renki ja varsin huono isäntä. Markkinavalvontaviranomaisten sylissä on jo roppakaupalla terveydelle vaarallisia ja laittomia verkkokaupan tuotteita autonnostimista jarrupaloihin. Verkkokaupoissa on kuitenkin eroja – katso siis, mistä ostat ja saatko jälkipalvelut ja takuut.

Tietotaito ajan tasalle
Kalustotoimittajia kannattaa kuunnella herkällä korvalla, sillä heidän tarjoamat uudet digitaaliset välineet, koulutus ja ratkaisut auttavat saamaan parhaat tehot ja ominaisuudet korjaamotyöpaikan laitteista. Osaamisen päivittämiseen erinomaisen tilaisuuden tarjoaa marraskuun Autokorjaamo-tapahtuma, joka tuo kansainväliset laitevalmistajat edustajineen paikalle.

Kirjoittaja
Heikki Ojanperä
Johtaja – Tekninen Kauppa