Skip to content

Kasvanutta kiinnostusta ja tarvetta Autokorjaamo-messuille

Olemme jo reilun vuoden ajan eläneet hyvin erilaista aikaa kuin ehkä koskaan aiemmin. Toki monilla on vielä vahvasti muistissa 1990-luvun laman haasteet romahtaneine automyynteineen ja kovine velkataakkoineen, mutta haasteet ovat tunnetusti olleet nyt hyvinkin toisenlaisia.

Samalla kun etätöiden määrä on kasvanut ja ajosuoritteiden määrät vastaavasti pienentyneet, on autotekniikka ottanut huimia harppauksia eteenpäin. Uusien autojen myynnissä ladattavat autot ovat jo todellisia volyymimalleja, ja esimerkiksi erilaiset turvallisuusvarusteet asettavat korjaustöille omalta osaltaan yhä kovempia haasteita. Yhteiskunnalliset päästövähennyspaineet heijastuvat melko viiveettä myös jälkimarkkinakentässä operoitavien asiakasautojen kirjoon.

Helposti kerralla kuntoon

Korona toi tullessaan myös uusien, tai ainakin aiemmin vain marginaalisesti käytettyjen palvelujen laajemman käyttöönoton. Monet niistä jäänevät aktiivikäyttöön pandemiatilanteen jäätyä taakse. Palveluista ehkä keskeisin on auton noutaminen asiakkaan luota palautuksineen. Kun kuljetusta tekee tyypillisesti joku muu kuin huoltoneuvoja, kommunikoinnin toimivuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Vaikka asiakas yhä harvemmin itse vieraileekin huoltoliikkeessä, korjaamolaitteiden tulee tietysti olla kunnossa ja ajantasaisilla ominaisuuksilla varustettuja.

Seurataan aikaa ja tavataan

Autokorjaamo 2021 -messuja odotetaan jo innolla. Alan palvelut, laitteet ja varaosatarjonta ovat kehittyneet ikään kuin kulisseissa muutaman viime vuoden aikana merkittävän paljon. On mahtavaa päästä marraskuussa pitkästä aikaa tapaamaan ja kuulemaan kollegoita, yritysten edustajia ja autoalan asiantuntijoita.

Vaikka digitoiminnot ovatkin nykyelämässä vahvassa roolissa, mikään ei silti voita verkostoitumista ja tietojen päivittämistä ihan aidosti ihmisten aidosti tavatessa toisiaan. Messukeskuksessa huomioidaan tarkasti turvallisen kohtaamisen vaatimukset, nyt ja tulevaisuudessa.

Matkataan turvallisesti kohti kiinnostavia Autokorjaamo 2021 -messuja!

Kalle Kalaja
Liiketoimintajohtaja
Suomen Autoteknillinen Liitto ry