Demoalue

Demoalue esittelee autoilun maailmaan liittyviä mielenkiintoisia projekteja robottiautosta virtuaaliseen oppimisympäristöön. Suosittu tv:stäkin tuttu tubettaja Lakko saapuu perjantaina Autokorjaamotapahtumaan. Lakon kierros alkaa uudelta Demoalueelta, hallista 3. Demoalueen tuottaa SATL.

Demoalueella mukana

 Marilyn – Suomen ensimmäinen RobottiAuto liikenteessä

Hervannassa luoto, teknologian tutkimuskeskus VTT:n kehittämä robottiauto Marilyn kuulee, näkee ja aistii. Auton äly on kotimaista työtä. Robottiautossa on laserskannerit ja tutka, jotka muodostavat auton kaukonäön (> 70 m). Lisäksi autossa on lämpökamera ihmisten ja eläinten havainnointiin sekä stereokamera ja tutka lähialueen tarkkailuun. Auton intertiayksikkö ja korjattu-GPS on tarkoitettu auton kineettisien parametrien ja paikan mittaamiseen.

Marilyn kykenee seuraamaan ohjelmoitua reittiä ja välttämään yllättäviin esteisiin törmäämistä ilman kuljettajan apua, jos kaistaviivat tai tien reunat näkyvät. Autossa on myös kokeiltu ihmissilmää paremmin sumuisissa ja jopa lumisissa olosuhteissa näkevää lidar-tekniikkaa. Viimeisimpänä Marilyn on opetellut automaattista parkkeerausta, josta on päässyt nauttimaan myös rajattu testijoukko.

Formula Student

Suomalaista insinööriosaamista esitellään Formula Student -osastolla, jossa on kolme opiskelijoiden Formula Student -kilpailuun suunnittelemaa kilpa-autoa. Kilpailuihin osallistuvat Suomesta Metropolia-Motorsport, Tampere UAS Motorsport ja Formula Student Oulu ry. Joukkueet esittelevät viimeisimmät kilpurinsa ja opiskelijat ovat itse kertomassa Formula Student -auton suunnittelu-, valmistus- ja ajokilpailusta.

Riveria esittelee – VirtualAutoedU

VirtualAutoedU on uusinta VR-tekniikkaa hyödyntävä virtuaalinen oppimisympäristö, jossa autonasentajaopiskelijat oppivat alan perusteorian, osien ja osa-alueiden rakenteen, tarkoituksen ja toiminnan sekä pääsevät tekemään ensimmäiset työsuoritteet turvallisessa virtuaalisessa ympäristössä.

Kun työsuorite onnistuu virtuaalisesti, pääsee opiskelija suorittamaan sitä konkreettisesti oikeaan autoon, jossa vielä hierotaan työturvallisuus ja ergonomia kohdilleen VirtualAutoedU:n neuvojen mukaan. Tule katsomaan ja kokeilemaan millaista autoalan opiskelu voi olla hauskimmillaan!

Nuuskija-auto

Nuuskija on Metropolian autolaboratoriossa rakennettu liikkuva autolaboratorio. Nuuskija mittaa tien päällä tapahtuvia päästöjä ja niiden leviämistä ympäristöön.

Nuuskija on tehnyt jo vuosia eri olosuhteissa mittauksia ja erityisesti kaupunki-ilman laadusta ja siihen vaikuttavista pienhiukkas- ja pölypäästöistä on saatu hyvin mielenkiintoista tietoa. Auton mittalaitteet kehittyvät koko ajan ja nyt esillä on viimeisin versio erityisestä ajoneuvosta.

Rally cross -sähköauto

Turun Ammattikorkeakoulun ja yhteistyökumppaneiden monialainen yhteistyöprojektin eRallycrossin tarkoituksena on konkretisoida keskeisimmät osaamis- ja tutkimustarpeet. Auto toimii myös oppimis- ja tutkimusalustana muun muassa muotoilun, markkinoinnin, ajodynamiikan ja elektroniikan saralla ja jossa samalla pyritään tuottamaan ammattitaitoa, joka mahdollistaa työelämän innovaatioprosesseihin osallistumisen.

Turku AMK:n opiskelijat suunnittelevat, luovat ja rakentavat aihiosta täysiverisen rallycross-auton, jonka voimanlähteenä toimii sähkömoottori. Rallycross-sähköauton rakentaminen on haastava tehtävä ja työtä riittää mm. tuotesuunnittelussa, energiatehokkuudessa, mallinnuksessa, akku¬teknologiassa. Tuotetiedon hallintaan kiinnitetään erityistä huomiota. Komponenttien tuottamisessa voidaan hyödyntää myös 3D-tulostusta.

 

Tule päivittämään osaamisesi ajan tasalle ja valmistaudu viettämään marraskuun mielenkiintoisin päivä!
Rekisteröidy kävijäksi!